Dilluns, Juny 25, 2018

Èxit d’assistència a la jornada sobre El desenvolupament local en la sostenibilitat energètica: Casos d’èxit i propostes de futur, organitzada per ABTECIR i la UIB, amb la col•laboració del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears

desenvolupament local


El passat 16 de desembre, més de seixanta persones assistiren a la “Jornada sobre el desenvolupament local en la sostenibilitat energètica” que organitzàrem conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) i amb la col•laboració del Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca.


L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de Son Lledó del campus universitari. Va dirigir la jornada el doctor Andreu Moià, enginyer industrial investigador del grup de recerca en Enginyeria de l'edificació i la gestió energètica de la UIB i vocal de la Junta Directiva d’ABTECIR.

Inaugurà l'acte el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Transferència.
L’objectiu d’aquesta jornada és aconseguir ajudar als ajuntaments de Mallorca a aconseguir fitxar mesures d’eficiència energètica aprofitant les energies renovables dins l’horitzó 2020 i mostrar-los les subvencions i ajuts, exemples reals, els seus resultats i donar-los-hi també les eines per poder aconseguir reduir les emissions, assumint una responsabilitat global des de les institucions a més estalviar costos.


El Sr. Ángel Gallego, enginyer industrial, cap de Servei de Informació, Promoció i Eficiència Energètica de la CAIB, va presentar els ajuts de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

La Sra. Montserrat Molins, enginyera industrial, cap de servei d’assistència tècnica a obres del Consell de Mallorca, va parlar sobre els ajuts del Consell de Mallorca.

El Sr. Josep Maria Rigo, enginyer industrial, coordinador d’Ecologia, Agricultura i Benestar animal del Ajuntament de Palma, va mostrar als assistents, exemples se sostenibilitat energètica.

El Sr. Fernando Mateos, enginyer tècnic industrial del departament d’Enginyeria de Heating & Cooling System de Panasonic, va explicar exemples de millora energètica a la climatització.

El Sr. Gabriel Ferragut, Batle de l’Ajuntament de Sa Pobla, va presentar el pla d’iniciatives de sostenibilitat energètica del seu ajuntament ha pogut dur a terme amb els ajuts, per animar a altres ajuntaments a fer-ho.

El Sr. Jordi Quer, enginyer tècnic industrial i gerent d’Inti Energia, va parlar sobre biomassa i autoconsum dels equipaments municipals.

El Sr. Miguel Bello, tècnic de l’empresa Carandini, va explicar com es pot millorar la il•luminació vial als ajuntaments i l’important estalvi econòmic que pot suposar.

Finalment el Sr. Miquel Arbona, enginyer tècnic industrial, president d’ABTECIR i gerent de Nord Arbona Pizà, va parlar sobre la importància i aspectes importants de les energies renovables i l’eficiència en els equipaments municipals.

A l'acte, hi varen assistir alumnes i professors de la UIB, batles i tècnics municipals de molts dels ajuntaments de Mallorca, arquitectes, aparelladors, enginyers tècnics i industrials, instal•ladors i comercials del àmbit de l’energia, molts dels quals són socis i membres de les entitats col•laboradores d'ABTECIR.


Durant la jornada, els assistents gaudiren d'un coffee-break patrocinat per:

carandini logo

 

 

 

 

Acces per socis

Si NO és soci d’ABTECIR, pot veure els avantatges i serveis de fer-se soci i si vol fer-se’n, pot veure full de sol·licitud d’admissió de soci.

Segueix-nos a les xarxes socials

facebook-75    twitter-75    linkedin

b-cursos-instaladores-abtecir

butlletins-abtecir

Noticies Abtecir

 • Final de “Curs de Climatització PANASONIC 2017” >

  El 30 de novembre de 2017 es celebra el final del "Curs de Climatització" subvencionat per PANASONIC amb la col·laboració Read More
 • Abtecir. Quotes de soci especials per a grups >

  Quotes de soci especials per a grups. Per que la uniò fa la força.   Consulta condicions. Read More
 • Convocatòria de subvenció per al foment d'instal·lacions d'energia solar fotovoltaica per autoconsum de fins a 100 kWp dirigida a administracions locals i entitats públiques depenents 2017 - 2018 >

  Amb aquesta convocatòria s’intenta donar un impuls perquè incorporin aquesta font d’energia renovable a les seves instal·lacions i, per tant, Read More
 • Convocatòria pública per a presentar sol·licituds d'ajuts públics destinats a promoure actuacions d'inversió per a la modernització de l'estructura productiva i tecnològica de l'activitat industrial per a l'any 2017 >

  L'objecte d'aquesta convocatòria pública d'ajuts és la promoció del teixit industrial, el foment de la modernització dels sistemes de gestió Read More
 • Assemblea General i Sopar de Germanor ABTECIR 11 de juliol de 2017 >

  Ahir se celebrà l'Assemblea General i sopar de germanor d'ABTECIR 2017 al OD Portals de Calviá. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8